Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Jak napravovat svět

Jak napravovat svět

Terezie Dubinová PhD.

Prodej byl ukončen.


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Zlatý květ
Vydáno: 2020
Jazyk: český
Počet stran: 312

Zajímají vás lidské příběhy? Zajímají vás dobré zprávy? Raději místo stížností a nadávání na poměry uděláte něco tvořivého a užitečného? Rádi si rozšiřujete myšlenkový obzor? Všimli jste si, že skutečná realita není tak špatná, jak se jeví ze zpráv médií? A zajímá vás zvláštní kousek horké půdy na Blízkém východě, země s názvem Izrael? Pak je tato kniha pro vás.

Představuje Čechům životy 40 Izraelců pracujících v oblasti aktivismu, umění, terapeutické či spirituální práce. Jejich občanská odvaha, vytrvalost, nadhled i humor jsou obdivuhodným příkladem, že i v bezpečnostně a politicky náročných podmínkách lze ovlivňovat společnost kolem sebe a tvořit lepší svět. Název knihy odráží téma židovské etiky tikkun olam, „nápravy světa", jakési spolutvorby s Vyšší Moudrostí, s Bohem.

Máte-li občas pocit, že v dnešním rozbouřeném světě jednotlivec mnoho nezmůže, můžete se v rozhovorech inspirovat nezdolností a nápady lidí, kterým je vlastní tvořivost, dobrovolnictví a občanská odpovědnost. Ať už jde o práci v neziskových organizacích nebo v neformálních komunitách, Izraelci nečekají, až se o ně „někdo“ postará, a chopí se iniciativy sami. Odmala jsou vedeni k sebevědomí, že problémy se dají zvládnout a vždy lze najít nějaké řešení.

Předmluva Jakub Szantó.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma