Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Ekonomické a sociální inovace

Ekonomické a sociální inovace

doc. Ing. Anna Kadeřábková Ph.D.

Prodej byl ukončen.


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Vysoká škola ekonomie a managementu
Vydáno: 2021
Jazyk: český
Počet stran: 127

Předložený text se soustřeďuje na integraci ekonomických a sociálních inovací v sociálních business strategiích ve firemním sektoru. Jde zatím o téma nové, ale jeho dílčí přístupy nabývají na významu zejména v období po vypuknutí globální finanční krize. Objevují se otázky role businessu ve společnosti, tedy při řešení společenských problémů. Tradiční model společenské odpovědnosti je považován za překonaný a neefektivní.

Snižují se dostupné zdroje a zároveň rostou očekávání veřejnosti vůči společenské odpovědnosti businessu. Přichází období inovačních sociálních business strategií, které jsou inspirací i pro vládní a neziskový sektor (v roli strategických partnerů). Struktura textu sleduje čtyři hlavní linie propojení ekonomických a sociálních inovací – inovace společenské odpovědnosti, soustavné inovace podmíněné inovací pracoviště, inovace business strategií pro vytvoření a získání ekonomické hodnoty prostřednictvím sociální změny a charakteristiky ovlivňují vznik a udržení pozitivní sociální změny.

Výklad vychází z aktuálních, převážně zahraničních zdrojů k tématu ekonomických a sociálních inovací, zdroje jsou uvedeny v seznamu použité literatury a web odkazů. Text obsahuje řadu nových pojmů, které nemají zavedený český ekvivalent, jejich překlad je tedy doplněn anglickým originálem.

Zvládnutí základních pojmů si čtenář může ověřit vzorovým testem. Nejlepším způsobem proniknutí do studované problematiky je však zájem o samotné téma propojení ekonomické a sociální hodnoty v sociálních inovacích a aplikace získaných poznatků na vlastních či převzatých příkladech z praxe. Odpovědi na otázky k diskusi nejsou správné nebo špatné, mohou být pouze promyšlené nebo povrchní.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma