Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Zřídlo

Zřídlo

Akwaeke Emezi


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2020
Jazyk: český
Počet stran: 229

Ada se narodila uvězněná mezi dvěma světy — duchové odjinud bojují s Adinou duší o nadvládu nad jejím tělem.

Malou Adu si rodiče doslova vymodlili, brzy však zjistí, že s jejich dítětem něco není v pořádku. Postupně se ukazuje, že duše mladé dívky není v těle sama. Když Ada odjede studovat do Spojených států, duchové postupně sílí. Každá z osobností se chová i cítí jinak, přesto musejí koexistovat v jednom těle, i s Adou samotnou. Jejich pokusy o ovládnutí Adina těla se změní v boj o její život.

Příběh mladé ženy, vyprávěný střídavě všemi duchy uhnízděnými v jejím těle, vychází z mytologie nigerijského kmene Igbo i z autorčiných vlastních zkušeností. Zřídlo vyvěrá z nezvyklého vidění světa a rozkrývá způsoby budování vlastní identity.
–––
Před Akwaeke Emezi se v jejím strhujícím debutu Zřídlo rozestupuje moře lidského já.
— Vanity Fair

Na tento odvážný a dráždivý debut mi nestačí slova chvály. Syrové i lyrické poloautobiografické vyprávění se zabývá sexualitou, spiritualitou, rodinou a mnohým dalším — a to natolik duchaplně, až se nechce věřit, že to napsal někdo, komu je teprve třicet.
— The Guardian

Hrůzné, ale nádherné. […] S každou další větou jsem čím dál víc nevěřila vlastním očím, s každým dalším odstavcem jsem seděla čím dál blíž ke krajíčku židle, s každou další kapitolou jsem prosila, ať to nikdy neskončí. Klidně bych v autorčině svěžím a bujném světě strávila ještě stovky stránek.
— Tor.com

Emezi ve svém ohromujícím debutovém románu pracuje s tradičním igboským mýtem, který cupuje na kousky dávno překonaný pohled na duševní choroby, a okamžitě si tak vydobyla místo mezi spisovateli, které se vyplatí sledovat.
— Booklist

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma