Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Behemot

Prodej byl ukončen.


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2019
Jazyk: český
Počet stran: 422

I moderní civilizace si vychovala svého Behemota, svou vlastní nepřemožitelnou supící obludu, která zotročuje lidstvo a požírá zemi: továrnu.

Žijeme ve světě vyrobeném v továrně. Pocházejí z ní věci, které nás obklopují a bez nichž si nedovedeme představit moderní život. A i ten do značné míry utvářejí a organizují továrny.

Historik Joshua B. Freeman v erudované a zároveň čtenářsky přístupné knize zkoumá moderní svět a průmyslovou revoluci z nečekané perspektivy: prostřednictvím samotných továren. První mechanizované tkalcovské stavy, monstrózní ocelárny i současné plně automatizované výrobní linky jsou hlavními protagonisty širšího příběhu moderní civilizace: určují podobu a hodnotu práce, a tudíž formují společenské vztahy i politiku, kousek po kousku požírají přírodní zdroje a neustále chrlí další a další výrobky, jež dnes definují člověka a ničí planetu.

-----

Více než ekonomickými dějinami nebo kronikou architektonických vylepšení a pracovních hnutí je Behemot velkolepým a ambiciózním popisem zanikajícího světa, který však stále živí národní představivost.

— The New York Times

Freeman ukazuje, jak obrovský vliv měly továrny na to, jakým způsobem pracujeme, myslíme, cestujeme, bavíme se a bojujeme.

— The Washington Post

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma