Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Bůh

Bůh

Reza Aslan

Prodej byl ukončen.


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2019
Jazyk: český
Počet stran: 319

Skrytou součástí každé náboženské tradice je sklon připisovat bohům lidské vlastnosti a city. Taková projekce má však své následky: přisuzujeme Bohu nejen to dobré v člověku, jako je soucit, spravedlivost, laskavost, ale i to zlé — závist, mstivost, ješitnost, sklony k násilí. Každá z těchto vlastností přitom ovlivňuje podobu, kulturu a projevy náboženství, církví i států. „Ať už jsme si toho vědomi, nebo ne, to, co si představujeme pod pojmem Bůh, je zbožštělá verze nás samých,“ vysvětluje Reza Aslan.

Známý religionista a komentátor vypráví dějiny náboženství a kultů a popisuje, jak se s proměnami chápání člověka měnily i představy o Bohu. Aslanova kniha je proto něčím víc než jen dějinami náboženského myšlení. Je to pokus uchopit tento zlidšťující instinkt v jádru každého náboženství a rozvinout ho v univerzální spiritualitu, vhodnou pro život v globalizovaném světě.

-----

Aslanova ambiciózní kniha vypráví příběh o tom, jak lidé stvořili Boha s velkým B. […] Nastíněním možná paradoxní myšlenky, že lidé jsou bůh, Aslan poukazuje na zásadní přesvědčení v současné spiritualitě: víra či nevíra v nějakou božskou entitu je méně důležitá než laskavé, soucitné i jinak božské chování. A jedním ze způsobů, jak toho dosáhnout, je ocenit to božské v našich bližních.
- Los Angeles Review of Books

Neobyčejné, jasné, hutné a svěží.
- The Spectator

Dobře načasované, poutavé a nezbytné čtení.
- HuffPost 

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma