Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Oběti ráje

Oběti ráje

Kristina Ohlssonová

Prodej byl ukončen.


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: KNIHA ZLIN
Vydáno: 2014
Série: Fredrika Bergmanová a Alex Recht díl 4
Jazyk: český
Počet stran: 405

Na palubě plně obsazeného Boeingu 747 letícího ze Stockholmu do New Yorku je krátce po startu nalezen výhružný dopis adresovaný švédské i americké vládě. Pokud v něm nadiktované požadavky nebudou splněny, letadlo vybuchne.
Únoscům jde o to zabránit vyhoštění muže, jehož švédská Bezpečnostní policie shledala nebezpečným. Vláda se musí rozhodnout, zda zachrání život čtyřem stovkám cestujícím, kteří jsou v desetitisícové výšce drženi jako rukojmí, nebo zda vyhoštění dokoná.
Únos dostane na starost kriminální inspektor Alex Recht spolu s energickým Edenem Lundellem z Protiteroristické jednotky Bezpečnostní policie. Prostředníkem mezi vládou a policií se stane Fredrika Bergmanová, která toho času působí na Ministerstvu spravedlnosti a která je do vyhoštění také zapletená Brzy však všichni zúčastnění pochopí, že plán únosců je mnohem krutější, než si dokázali představit.
Čas letí a Fredrika s Alexem si s rostoucím úděsem uvědomují, že brzy propásnou poslední možnost, jak cestující zachránit. Boj proti času se současně stává i bojem proti strachu amerických úřadů z teroristického útoku.
A letadlu zatím začíná docházet palivo…

O autorovi

Kristina Ohlssonová (1979) žije ve Stockholmu. Vystudovala politologii a pracovala mimo jiné jako analytička v Organizaci pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OSCE), na švédském Ministerstvu zahraničních věcí a na švédském Policejním prezidiu. V minulosti publikovala odborné texty na téma izraelsko-palestinského konfliktu a zahraniční politiky EU. Svou literární kariéru zahájila v roce 2009 detektivním románem Askungar (Nechtění). Její druhý román Tusenskönor (Sedmikrásky) získal cenu Stabilopriset a byl v roce 2010 nominován na nejlepší švédský detektivní román roku. V letech 2011 a 2012 vyšly autorce další dvě díla: Änglavakter (Andělé strážní) a Paradisof er (Oběti ráje).

více

Série Fredrika Bergmanová a Alex Recht

Obálka knihy Potopa
Potopa

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma