Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Prodaná nevěsta

Prodej byl ukončen.


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Albatros
Vydáno: 2015
Jazyk: český
Počet stran: 48

Jedna z nejkrásnějších oper Bedřicha Smetany v poutavém a zároveň naučném vyprávění

Než se poprvé vypravíte s dětmi na představení Prodané nevěsty, jedné z nejkrásnějších oper Bedřicha Smetany, přečtěte si společně vyprávění Jiřiny Markové-Krystlíkové. Dozvíte se, proč se nevěstě říká prodaná, jak dopadne číslo komediantů s medvědem a co si má Mařenka rozmyslet, když ji rodiče přesvědčují „Rozmysli si, Mařenko, rozmysli“. Autorka vypráví děj opery srozumitelně a s ohledem na dětského čtenáře. Po dějové části knihy následuje část naučná, kde se dočtete zajímavosti o Bedřichu Smetanovi a Karlu Sabinovi, historii této opery nebo o založení Národního divadla. Naučnou část doplňuje slovníček hudebních pojmů a zastaralých slov, která se objevují v opeře, ale dnešním dětem jsou již neznámá.

Nedílnou součástí tohoto zpracování Prodané nevěsty jsou líbivé ilustrace s prvky komiksu od Jiřího Votruby, které ještě více přibližují příběh malým čtenářům.

Kniha vznikla ve spolupráci s Národním divadlem a souborem Dětská opera Praha, a tak si o Prodané nevěstě můžete nejen číst, ale i si poslechnout přiložené CD.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma