Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Včely

Prodej byl ukončen.


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Práh
Vydáno: 2015
Jazyk: český
Počet stran: 344

Vysoce ceněný román srovnávaný se slavným 1984

Včely jsou výjimečný výtvor představivosti a život včelího úlu zachycují do úchvatných, vzrušujících a brilantních podrobností.

Smyslný, niterný miniepos o věčných rituálech a novodobé ekologické katastrofě. Drásavý román Laline Paullové čtenáře uvrhá do zcela nového světa.

Flora 717 patří od narození k nejnižší třídě svého společenství a nečeká se od ní nic víc, než že bude uklízet v úle. Přestože má vlohy, které pro její rod nejsou zrovna typické, nepotká ji obvyklý osud všech, co se odlišují – okamžitá likvidace. Nejdřív krmí čerstvě vylíhnuté larvičky, a později má dokonce dovoleno sbírat nektar a pyl a stane se létavkou. Netrvá dlouho a najde si cestu do Královniných střežených komnat, kde objeví vznešená a současně zlověstná tajemství.

Flořin vzestup naruší přirozenou hierarchii kolonie a přiláká mocné nepřátele. Když je však přinucena porušit nejposvátnější zákon ze všech, její instinkty přemůže láska, spalující a stejně tak zakázaná…

Mrazivý román Laline Paullové s vítězným koncem vtahuje čtenáře do pestrého světa, který je člověku cizí a zároveň povědomý. Včely jsou napínavý a vynalézavý příběh hrdinky, která tváří v tvář zoufalému boji o přežití změní svůj osud i osud svého světa.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma