Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Mona

Prodej byl ukončen.


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: KNIHA ZLIN
Vydáno: 2014
Série: Mona díl 1
Jazyk: český
Počet stran: 427

Eric Söderquist, stockholmský profesor informatiky, vymyslel systém, který za pomoci přenosu myšlenek umožňuje handicapovaným lidem používat internet. Jeho žena Hanna upadá do kómatu poté, co vynález svého manžela testovala. I když se to všem jeví jako šílený nápad, Eric je přesvědčený, že se nakazila počítačovým virem známým pod názvem Mona, který pustoší ekonomiku celého světa, především Izraele. A že jediný způsob, jak ji vyléčit, je vystopovat jeho tvůrce, Libanonce Samíra Mustafu, který býval předním odborníkem na počítačové viry v MIT Cambridge a jehož rodinu zabili právě agenti Izraele. Pátrání ho za dramatických a čím dál nebezpečnějších okolností zavádí na Blízký východ a izraelská rozvědka Mosad, FBI i Hizballáh střeží každý jeho krok na cestě vedoucí přes Francii a Izrael do pásma Gazy.

Debutový román Dana T. Sehlberga Mona dovedně propojuje témata vysoké politiky, mezinárodního terorismu a vědeckého pokroku v oblasti neurologie a počítačových technologií.

O autorovi

Dan T. Sehlberg (nar. 1969) je přední švédský podnikatel v oblasti IT a masmédií s mnohaletými zkušenostmi na vedoucích pozicích ve významných švédských podnicích. Jeho debutový román, Mona, je neobyčejně erudovaný, napínavý a originální thriller s prvky science fiction, do značné míry však vychází z reálného vědeckého vývoje na poli ovládání myšlenek a kybernetického vedení války. Mona je prvním ze dvou dílů románu a představuje slibný začátek Sehlbergovy tvorby.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma