Pozadí stránky
Pozadí stránky

Crash Bandicoot se přiřítil na mobily
18. 5. 2021 10:41 | Martin Havlíček

Crash Bandicoot se přiřítil na mobily

V březnu vyšly hned dvě hry s Crashem Bandicootem v hlavní roli. Crash Bandicoot 4: It’s About Time pro konzole PlayStation 5, Xbox Series S/X a Nintendo Switch (v minulém roce vyšly verze pro PS4 a Xbox One) a Crash Bandicoot: On the Run pro mobilní telefony s iOS a Androidem.

Zatímco první jmenovaná hra představuje klasické dobrodružství, jaké si pamatujeme už z éry prvního PlayStationu, novinka On the Run je spin-offem vytvořeným speciálně pro mobilní telefony. Nejde tedy o klasickou plošinovku, ale o runner. Crash se řítí po dráze a hráčovým úkolem je zajistit, aby do ničeho nevrazil. Některé překážky, ať už jde o bedny s dynamitem nebo třeba nepřátele, můžete přeskočit nebo se jim vyhnout, jiné zase stylovou otočkou rozbít nebo skluzem odstřelit do dálky.

Podobných „běhaček“ jsou na mobilu spousty, On the Run však patří v rámci žánru k tomu nejlepšímu. Vývoj trval dlouho a je to znát, hra je vyladěná do posledního detailu. Má hezky zpracované levely, vtipné animace a spoustu obsahu. Fanoušci série určitě poznají nejen staré známé nepřátele, ale i kulisy levelů.  

Hra obsahuje i zajímavý akční element. Crashe nebo jeho sestru Coco můžete (nebo spíše musíte) vyzbrojit laserovou pistolí, bombami a dalšími vychytávkami, které vám umožní postavit se závěrečným bossům. Souboje jsou založeny na postřehu, hráč se vyhýbá útokům nepřítele, dokud se neobjeví skulinka, kterou využije k protiútoku. Zbraně a vylepšováky získáváte na ostrově Wumpa, kde si stavíte a postupně vylepšujete jakousi základnu. Další zajímavý prvek!

Crash Bandicoot: On the Run je sice odbočkou od oblíbených skákaček, ale nejde o žádnou rychlokvašku. Na tomhle runneru si dali autoři opravdu záležet a je to znát!